Companii

DHL, lider de piata prin achizitia Cargus

18.04.2008, 20:29 49

Compania de curierat DHL, al carei actionar este gigantul mondial Deutsche Post World Net, a achizitionat integral jucatorul local Cargus, pentru o valoare care nu a fost facuta publica de reprezentantii celor doua companii. Potrivit unor surse din piata, valoarea tranzactiei a fost in jur de 50 mil. euro. DHL si Cargus vor continua sa actioneze ca entitati separate si isi vor pastra angajatii, potrivit reprezentantilor companiei.
Cargus este detinuta de doi oameni de afaceri romani mai putin cunoscuti, Augustin Plesea si Carmina Dumitrescu, si a inregistrat anul trecut afaceri de 29,7 milioane de euro, bugetandu-si pentru acest an o crestere de 50%.
"Am semnat un acord de vanzare, iar tranzactia va fi finalizata in circa trei luni. Am luat aceasta decizie pentru ca prin forte proprii era mai greu sa ajungem la performantele companiilor internationale de profil", a spus Augustin Plesea, care va pastra functia de manager la Cargus, in timp ce Gian Sharp, actualul director al DHL, va conduce echipa de management nou formata. In toamna acestui an Plesea a afirmat ca ia in considerare asocierea cu un fond de investitii sau cu un investitor strategic, precum si listarea la Bursa, pentru a sustine dezvoltarea companiei, iar in luna ianuarie Cargus era deja in negocieri cu DHL, potrivit unor surse din piata.
Afacerile DHL obtinute din activitatea de curierat din Romania au fost anul trecut de circa 28 de milioane de euro, potrivit ritmului de crestere anuntat de reprezentantii companiei. "Ne asteptam ca DHL si Cargus sa devina numarul unu pe piata de curierat intern din Romania", a spus Gian Sharp, Managing Director DHL International Romania. Odata cu aceasta tranzactie, afacerile cumulate atat pe curierat intern, cat si international ale Cargus-DHL vor depasi anul acesta 65 de milioane de euro, declasand la o distanta considerabila companii precum TNT, care activeaza mai ales pe curierat international, sau jucatorul local Fan Courier.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO