Companii

DHL este in discutii pentru achizitia Cargus

28.01.2008, 18:37 24

Compania DHL, al carei actionar este gigantul mondial Deutsche Post World Net, negociaza cumpararea unui pachet de actiuni la operatorul de curierat intern Cargus, potrivit unor surse din piata.
Cargus este detinut de doi oameni de afaceri romani discreti, Augustin Plesea si Carmina Dumitrescu.
Valoarea companiei ar putea ajunge si la 50 de milioane de euro, potrivit acelorasi surse, avand in vedere ca Cargus a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 29,7 milioane de euro, bugetandu-si pentru 2008 o crestere de 50%.
Reprezentantii Cargus nu au confirmat aceste negocieri. In luna septembrie a anului trecut ei au afirmat ca intr-un interval de sase luni se va hotari daca compania va incheia un parteneriat strategic, va opta pentru un fond de investitii sau daca se va lista la bursa.
Reprezentantii DHL nu au putut fi contactati pana la inchiderea editiei. Acestia au declarat anterior ca strategia de dezvoltare a Deutsche Post World Net pentru anul 2008 vizeaza cresterea organica, fara a exclude insa anumite achizitii pe pietele cu potential ridicat.
Afacerile DHL obtinute din activitatea de curierat din Romania au fost anul trecut de circa 28 de milioane de euro, potrivit ritmului de crestere anuntat de reprezentantii companiei. Aproximativ 85% din totalul afacerilor a fost realizat din expeditiile internationale, segment pe care mai ocupa o pozitie importanta pe plan local si compania olandeza TNT.
Prin achizitia Cargus, DHL si-ar consolida pozitia pe partea de curierat intern, unde cei mai importanti jucatori sunt Cargus, Fan Courier, Curiero si TCE Logistica.
Piata de curierat locala a avut in ultimii un ritm de crestere consistent de circa 30%, companiile fiind nevoite sa sustina acest ritm cu investitii ridicate. Pe piata si-au mai anuntat intentia de vanzare TCE Logostica si Curiero, insa pana acum nu s-a concretizat nicio tranzactie importanta. Daca va fi incheiata, tranzactia dintre Cargus si DHL va fi o premiera pe piata, marcand prima vanzare a unui curier roman important.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO