Companii

Dezvoltatorii proiectului rezidenţial City Point din Pipera: Mulţi au construit în câmp în speranţa că statul le va face infrastructura

Favi Stelian,  managing director în cadrul Shikun & Binui & Red Sea România

Favi Stelian, managing director în cadrul Shikun & Binui & Red Sea România

Autor: Bogdan Alecu

20.10.2016, 00:03 2020

Companiile israeliene Shikun & Binui şi Red Sea Group, dezvoltatorii ansamblului rezidenţial City Point situat în zona Aviaţiei, au în plan să ridice în următorii zece ani peste 3.500 de apartamente, atât în Pipera, cât şi în centru sau în zona de est a oraşului, iar terenurile pentru investiţii vor fi achiziţionate în funcţie de gradul de dezvoltare al infrastructurii.

Dezvoltatorul a cumpărat luna trecută un teren de 50.000 mp în Pipera, aproape de Şcoala Americană, unde are în plan să dezvolte un proiect rezidenţial de 1.000 de apartamente, sub numele de New Point.

„Avantajul zonei este că infrastructura s-a îmbunătăţit semnificativ în ultimii doi-trei ani – strada s-a transformat în bulevard şi acum are două benzi pe sens, există apă şi canalizare din reţeaua oraşului şi avem transport în comun. Cu toate că acum am cumpărat mai scump, după ce zona a fost modernizată, aşa mergem la sigur. Nu este în strategia noastră să construim blocuri în câmp, după care să aşteptăm infrastructura să se dezvolte”, a spus Favi Stelian,  managing director în cadrul Shikun & Binui & Red Sea România.

În prima fază a proiectului New Point compania va dezvolta şase blocuri de nouă etaje şi un total de 415 apartamente. La începutul lunii a demarat primele două clădiri, cu 68 de apartamente fiecare, studio dublu, două şi trei camere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO