Companii

Dezvoltare pe verticală. Autorizaţiile de construire pentru blocuri s-au triplat în ultimii zece ani, în timp ce avizele pentru case au scăzut cu 4%. Pandemia ar putea inversa acest trend

ANALIZĂ

Dezvoltare pe verticală. Autorizaţiile de construire...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

21.10.2020, 19:30 200

Pandemia ar putea inversa acest trend, spun jucătorii din imobiliare şi din construcţii, în condiţiile în care izolarea din timpul stării de urgenţă i-a făcut pe mulţi români să-şi dea seama cât este de important să aibă posibilitatea de a avea aer curat şi spaţiu în jurul casei.

Numărul autorizaţiilor eliberate anual pentru construirea blocurilor aproape s-a triplat în ultimul deceniu, în timp ce avizele pentru case au cunoscut o scădere de 4% în acelaşi interval, arată datele centralizate de ZF, pe baza cifrelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică.

Astfel, dacă în 2010 s-au acordat mai puţin de 1.500 de autorizaţii pentru ridicarea blocurilor, în 2019 numărul lor a depăşit 3.700. În acelaşi timp, avizele pentru case au fost anul trecut în număr de aproximativ 38.800, faţă de aproape 41.000 în 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO