Eveniment

Cum arată vasul care ajunge mâine în Constanţa, pe care se vor îmbarca 94 de români în croazieră. Galerie FOTO

Cum arată vasul de croazieră

Cum arată vasul de croazieră

Autor: Mirabela Tiron

26.09.2013, 12:49 3367

Un vas de croazieră al MSC Cruises, una dintre cele mai mari linii de croazieră europene, cu 1,4 milioane de pasageri anual, va ajunge pe 27 septembrie în portul Constanţa, unde se vor îmbarca 94 de români, acest eveniment marcând intrarea oraşului pe lista destinaţiilor de îmbarcare în croaziere.

Până acum, pentru operatorii de croazieră, Constanţa a fost doar port de escală. Nava ce va opera croaziere din portul Constanţa este MSC Musica (foto), cu o lungime de 294 de metri şi cu 1.275 de cabine, cu o capacitate totală de 3.013 pasageri. 

Anul trecut, segmentul de croaziere a înregistrat o creştere de 43% faţă de 2011, cu un total de 34.000 de turişti care au ajuns la terminalul de pasageri din Portul Constanţa, tendinţa de creştere păstrându-se şi în 2013, potrivit preşedinteluiAsociaţiei Litoral - Delta Dunării, Corina Martin.

Nava are patru restaurante, 15 baruri, un cazinou, un teatru, un teren de tenis şi un spa. Costul unei croaziere cu plecare din Constanţa începe de la 749 euro de persoană pentru o cabină interioară şi ajunge până la 1.100 euro de persoană, plus taxele portuare.

Croaziera va dura 11 nopţi, pe itinerarul Constanţa-Gythion-Veneţia-Katakolon-Istanbul-Yalta-Odessa-Constanţa. Aerotravel Lufthansa City Center este agenţia parteneră a MSC din 2009, care vinde aceste pachete.† Anul trecut, Aerotravel a vândut 3.000 de croaziere pe navele MSC. MSC Cruises este† linia de croazieră cu cea mai nouă flotă din lume.

După lansarea navei MSC Divina în 2012, anul acesta a fost inaugurată MSC Preziosa, pe 23 martie la Genova. Flota MSC Cruises este formată din 12 nave.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO