Companii

Desant la Deva: Carrefour, Real, Altex, Baumax, Bricostore si Obi - in retail si Ibis - in hoteluri

27.08.2007, 18:20 736

O serie de investitori straini, printre care compania Carrefour si lantul hotelier Ibis, sunt pe punctul de a obtine certificatul de urbanism pentru demararea lucrarilor de constructie a unui complex comercial si a unui hotel de trei stele langa Deva (judetul Hunedoara), a declarat primarului orasului, Mircia Muntean.
Acesta a declarat pentru Mediafax ca parcul comercial si de turism, unde sunt planificate investitii estimate la 70 mil. euro, va cuprinde magazine Carrefour, Media Galaxy, BauMax si Bricostore si un hotel Ibis, potrivit lui Muntean. Proiectul ar putea crea in zona peste 900 de locuri de munca doar in retail, conform estimarilor ZF. "La inceputul saptamanii viitoare, reprezentantii investitorilor vor sosi la Deva, de unde vor ridica certificatul de urbanism necesar pentru demararea lucrarilor. Acestea vor incepe imediat, iar termenul de finalizare este preconizat pentru 1 iulie 2008", a declarat Muntean.
Un alt retailer de talie internationala, Real Hypermarket, are planificata deschiderea unui magazin la Deva, compania demarand recent procesul de recrutare a angajatilor din middle-management pentru viitoarea locatie.
Potrivit primarului orasului, hipermarketul Real va face parte dintr-un proiect comercial aflat intr-un stadiu mai avansat si care va cuprinde, pe langa Real, un magazin de bricolaj Obi si o unitate Metro Cash & Carry. Contactati de ZF, reprezentantii Metro Cash & Carry au infirmat planurile de inaugurare a unui magazin la Deva, afirmand ca, pentru moment, compania si-a incheiat extinderea pe piata locala.
La randul lor, reprezentantii retelei germane Obi nu au confirmat planurile de intrare pe piata romaneasca. Compania germana Obi, care face parte din grupul de retail Tengelmann, prezent in Romania prin reteaua de supermarketuri Plus Discount, a infiintat anul trecut compania Obi Romania, cu activitati de comert. Contactati de ZF, reprezentantii Obi au declarat ca nu au planuri de extindere pe piata romaneasca pentru viitorul apropiat, precizind insa ca infiintarea firmei din Romania lasa o portita deschisa pentru o posibila extindere. Reteaua si-a anuntat intrarea in Croatia si Ucraina.
Cel mai mare magazin de bunuri de larg consum din Deva este in prezent hipermarketul Spar, cu o suprafata de vanzare de circa 3.000 mp. Alte companii din comertul modern prezente in Deva sunt retelele de supermarketuri Billa, Artima si Trident sau discounterii Profi si Plus Discount. In judetul Hunedoara, singurele lanturi de magazine care opereaza hipermarketuri sunt, in prezent, Spar si Kaufland.

Cu ochii pe Deva
Carrefour - lant de 8 hipermarketuri; 500-600 de angajati/unitate
Real Hypermarket - detine 9 hipermarketuri; 450 de angajati/unitate
Altex - 14 magazine Media Galaxy; 50 de angajati/unitate
BauMax - 4 magazine; 130 de angajati/unitate
Bricostore - 7 magazine; 130 de angajati/unitate
Obi - lant de bricolaj care nu este prezent inca in Romania

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO