Companii

Demisii la varf la Exclusiv Media

02.10.2003, 00:00 53



Directorul general al companiei de publicitate outdoor Exclusiv Media Vlad Ruta, a demisionat, ieri, in urma unor neintelegeri cu reprezentantii actionarilor, compania News Outdoor, divizie a NewsCorp, controlata de magnatul Rupert Murdoch. Gestul sau a fost urmat de alti 12 angajati, dintre care cinci aflati in pozitii-cheie, conform lui Ruta.



"Am demisionat din cauza diferentelor de opinie si conducere a business-ului, care acum e condus de catre partea rusa," a declarat Ruta pentru ZF. "Exista o diferenta intre stilul de management rus si unul care chiar daca este romanesc, este totusi occidental Din punctul meu de vedere, diferentele de opinie provin dintr-o necunoastere a pietei romanesti si aplicarii unor reguli din Rusia in Romania. In opinia mea, principiile de business tin foarte mult de cultura poporului respectiv, nu poti lua un stil din alta tara si sa-l aduci in Romania, or, la aceasta ora, exista un mod destul de agresiv in care se face business in Rusia," a adaugat Ruta.



Exclusiv Media, care anul trecut detinea 25% din piata de outdoor, a fost fondata de omul de afaceri Elan Schwarzenberg, dupa care a fost vanduta gigantului NewsCorp in 2000. Pentru o vreme, dupa vanzare, Schwarzenberg a continuat sa conduca compania, dupa care managementul a trecut in Rusia, la News Outdoor, sub tutela lui Vince Condello. Vlad Ruta a ocupat functia de director din iulie si pana acum, cand a decis sa demisioneze, pe fondul neintelegerilor cu managementul rus.



Ruta a spus ca nu a primit inca nici o oferta din partea altei companii din domeniu si ca si daca ar fi primit tot nu ar fi acceptat-o, intrucat intentioneaza sa se ocupe de o compania cu activitati pe piata imobiliara, in cadrul careia este si partener.



"Eu stiu sa imi apar pozitia in fata oricarui individ, nu sunt un simplu angajat. Oamenii s-au plans ca sunt tratati fara respect, asa ca in momentul acela am decis ca ori conduc in felul in care sunt obisnuit, ori plec," a spus Ruta. Compania are 44 de angajati, din care 35 sunt implicati strict in business.



Pana la incheierea editiei, reprezentantii News Outdoor nu au putut fi contactati.



Piata de outdoor din Romania a fost destul de stationara in ultimii ani, fiind estimata la 11-12 milioane de dolari. Ultima tranzactie de pe aceasta piata a fost achizitia Churchill Media (10% din piata) de catre Efect Media (5-7%), in acest an. Principalul jucator este Euromedia, cu o cota de piata de 50%, urmat de Exclusiv Media, cu 25%. claudia.covaci@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO