Companii

Demagogia Drag de România: Carrefour vinde roşii din Senegal, ceapă din Germania şi cartofi din Franţa, deşi declară că susţine producţia locală

Demagogia Drag de România: Carrefour vinde roşii din...

Autor: Florentina Niţu

12.01.2022, 00:07 4638

România se află în top zece producători de cartofi, ceapă şi roşii, luând fiecare tip de legumă în parte, la nivelul Uniunii Europene, însă a început anul 2022 cu cartofi din Franţa, ceapă din Germania şi roşii din Senegal.

De ce?

„Noi suntem oameni simpli, ţărani care ştiu doar să producă, şi ne-am trezit acum că vrem să negociem cu oameni care au fost pregătiţi să negocieze. Ne-am asociat, pentru că în Galaţi se produc legume industrial şi voiam să avem o putere mai mare şi să avem un om pregătit să negocieze, dar negociatorii de la supermarketuri nu au vrut să cumpere de la noi ca asociaţi, ci ne-au spus că vor cumpăra doar dacă fac contracte cu fiecare în parte şi am acceptat”, spune Daniel Ciuhureanu, administrator al Brateşleg Grup din Galaţi.

La raft, în data de 10 ianuarie 2022, în magazinul Carrefour Express de pe strada Dristorului, legumele proveneau preponderent din import. Cartofii veneau din Franţa, ceapa din Germania, roşiile din Senegal, castraveţii din Grecia, vinete din Spania, ardei din Albania sau dovlecei din Turcia. Din România erau doar rădăcinoase, cum sunt morcovii, varza, ţelina şi sflecla roşie. Totodată, mai era şi usturoi din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO