Companii

Demagogia Drag de România: Carrefour vinde roşii din Senegal, ceapă din Germania şi cartofi din Franţa, deşi declară mereu că susţine producţia locală

Autor: Florentina Niţu

12.01.2022, 21:00 3091

Această situaţie se găseşte în mai multe magazine mari din România, indiferent că acţionarii sunt francezi, belgieni sau germani.

România se află în top zece producători de cartofi, ceapă şi roşii, luând fiecare tip de legumă în parte, la nivelul Uniunii Europene, însă, a început anul 2022 cu cartofi din Franţa, ceapă din Germania şi roşii din Senegal. Aceasta este imaginea „la cald“ dintr-un magazin Carrefour Express din zona Dristor. De ce?

„Noi suntem oameni simpli, ţărani care ştiu doar să producă, şi ne-am trezit acum că vrem să negociem cu oameni care au fost pregătiţi să negocieze. Ne-am asociat, pentru că în Galaţi se produc legume industrial şi voiam să avem o putere mai mare şi să avem un om pregătit să negocieze, dar negociatorii de la supermarketuri nu au vrut să cumpere de la noi ca asociaţi, ci ne-au spus că vor cumpăra doar dacă fac contracte cu fiecare în parte şi am acceptat“, spune Daniel Ciuhureanu, administrator al Brateşleg Grup din Galaţi.  Compania a fost înfiinţată în 2008 şi este formată din cinci producători, care realizează circa 10.000 de tone de legume într-un an, pe care le comercializează în mai multe reţele de comerţ modern, printer care Carrefour, Kaufland şi Selgros. Cele mai mari producţii realizate sunt cele ale culturilor de ceapă şi morcovi. De asemenea, ei produc şi rapiţă, grâu, orz, soia, porumb şi lucernă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO