Companii

Delta Distribution, plus 15% la vanzari in trimestrul I

11.04.2008, 20:41 20

Distribuitorul de placi ceramice Delta Distribution a inregistrat in primul trimestru o cifra de afaceri de 31,96 mil. lei (8,6 mil. euro), in crestere cu 15% fata de perioada similara a anului 2007, a declarat Denisa Stefanescu, coordonator comunicare si PR al firmei. Rata de crestere este insa mult mai redusa fata de estimarile avansate de companie la inceputul anului.
Delta Distribution mizeaza in acest an pe un avans al afacerilor cu 40-50%, de la 45 de milioane de euro in 2007, pe fondul extinderii ofertei de produse si deschiderii de showroomuri la Bucuresti, Iasi, Constanta si Pitesti.
Investitia pentru deschiderea celor patru unitati se va ridica la sase milioane de euro, potrivit aceleiasi surse.
Compania opereaza 27 de magazine si 22 de depozite, situate in Bucuresti, Constanta, Galati, Buzau, Bacau, Piatra Neamt, Iasi, Suceava, Ploiesti, Brasov, Pitesti, Ramnicu Valcea, Craiova, Sibiu, Timisoara, Arad, Oradea, Cluj, Baia Mare si Targu-Mures.
Delta Distribution comercializeaza placi ceramice, cu o pondere de 65% in totalul vanzarilor, precum si adezivi, chituri si profiluri pentru montajul placilor ceramice, produse ce reprezinta 10% din cifra de afaceri.
Totodata, firma este distribuitor de obiecte sanitare, baterii si mobilier de baie, cu o pondere de 12% in totalul vanzarilor, alaturi de cazi si cabine cu hidromasaj, saune sau piscine, ce ocupa 13% din vanzari.
"Preturile vor creste cu 5-10% in acest an ca urmare a majorarii costurilor de productie si distributie", a mai spus Stefanescu.
Potrivit reprezentantului companiei, Delta Distribution a avut anul trecut o cota de 12% pe segmentul placilor ceramice, aceasta urmand sa creasca in 2008 pana la 15%, in contextul in care piata va avansa cu 15-20%.
Principalii competitori ai firmei sunt retelele de tip do-it-yourself (DIY), pe segmentul mediu-economic, companiile SSAB sau Romstal.
Totodata, printre clientii cei mai importanti se numara dezvoltatorii de ansambluri rezidentiale si centre comerciale sau persoane fizice, pe segmentul mediu-lux.
Firma este controlata de omul de afaceri Dragos Bonea, cu 51,6% din capital, in vreme ce Weston Holdings detine 45,26% din actiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO