Companii

Delta Distribution: cu 25% mai multi angajati

09.05.2008, 20:30 37

Delta Distribution, cel mai mare distribuitor de placi ceramice, si-a majorat anul trecut numarul de angajati cu 25%, pana la 550 de persoane, in urma inceperii unui program de investitii de 6 mil. euro in extinderea retelei de magazine, potrivit datelor prezentate de companie. In acelasi timp, compania a realizat o crestere de 30% a profitului net, pana la 760.000 de euro, echivalentul unei marje nete de 1%.
Compania va finaliza anul acesta primul showroom de mari dimensiuni din Bucuresti, de circa 2.500 de metri patrati de spatiu de expunere, urmand ca in lunile septembrie-octombrie 2008 sa deschida showroom-uri in Iasi, Constanta si Pitesti. Compania a deschis in 2007 doua magazine la Oradea si Suceava.
Delta Distribution si-a bugetat pentru 2008 o crestere a cifrei de afaceri de circa 50%, pana la 67 de milioane de euro, odata cu extinderea retelei de distributie si cresterea consumului de placi ceramice.
Compania importa si distribuie placi ceramice, obiecte sanitare, accesorii si mobilier de baie, cazi si cabine de dus, saune si piscine. Cele mai mari vanzari s-au inregistrat pe segmentul placilor ceramice de gresie si faianta, precum si al materialelor de montaj, ce au avut o pondere de 70% din totalul cifrei de afaceri. Piata de placi ceramice a ajuns in 2007 la circa 220-240 de milioane de euro, in crestere cu circa 20%, iar in termeni cantitativi a atins nivelul de 35-40 de milioane de metri patrati, potrivit datelor furnizate de Delta Distribution.
Compania opereaza 27 de magazine si 22 de depozite, situate in Bucuresti, Constanta, Galati, Buzau, Bacau, Piatra- Neamt, Iasi, Suceava, Ploiesti, Brasov, Pitesti, Ramnicu Valcea, Craiova, Sibiu, Timisoara, Arad, Oradea, Cluj, Baia Mare si Targu-Mures. Placile ceramice ocupa o pondere de 65% in totalul vanzarilor, in timp ce adezivii, chiturile si profilele pentru montajul placilor ceramice reprezinta 10% din cifra de afaceri. Firma este distribuitor de obiecte sanitare, baterii si mobilier de baie, cu o pondere de 12% in totalul vanzarilor, alaturi de cazi si cabine cu hidromasaj, saune sau piscine, ce ocupa 13% din vanzari.
Delta Distribution a avut anul trecut o cota de 12% pe segmentul placilor ceramice, aceasta urmand sa creasca in 2008 pana la 15%, in contextul in care piata va avansa cu 15-20%. Dragos Bonea a infiintat afacerea in 1996, impreuna cu doi asociati.
In noiembrie 2004, cei doi asociati s-au retras din afacere dupa ce au vandut o participatie de 45% din actiuni catre o firma offshore, care ulterior a cedat mai departe pachetul catre polonezii de la Weston Holdings.
Principalii competitori ai companiei sunt retelele de magazine SSAB Impex, Romstal, Stelcati, Tiger Amira, Bravo Group sau Pazo Grup, precum si retelele de bricolaj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO