Companii

Deloitte/ZF CFO Summit 2020. Directorii financiari: Pentru ca în România să se reia investiţiile, este nevoie cât mai repede de un plan concret al guvernului pentru stimularea acestora

Deloitte/ZF CFO Summit 2020. Directorii financiari:...

Autor: Răzvan Botea

17.06.2020, 00:09 649

♦ Directorii financiari se uită în această perioadă la cum să asigure lichiditatea companiilor şi să deschidă noi linii de finanţare ♦ Revenirea economică nu va fi în V, cum speră guvernul, dar şefii departamentelor financiare ale companiilor rămân optimişti.

Directorii financiari din România rămân într-o oare­care măsură opti­mişti cu privire la evo­lu­ţia businessului şi a economiei, însă susţin că, pentru a creş­te atât businessul, cât şi economia Româ­ni­ei, este nevoie de investiţii în spe­cial în aceas­tă perioadă. În acest sens, compa­niile mari aşteaptă în con­ti­nuare planul gu­vernamental cu mă­suri con­crete pen­tru sprijinirea investiţiilor, este una dintre concluziile primei ediţii a evenimentului CFO Summit 2020, or­ga­nizat de Deloitte în parteneriat cu Ziarul Financiar.

„Optimsmul cu care rămânem nu in­clude neapărat perspectiva investiţi­ilor, mai ales în absenţa sprijinului substan­ţial al statului în realizarea aces­tuia. Există aşteptări legitime cu privire la intervenţia statului. Directorii finan­ciari au nevoie de claritate, predic­ti­bi­li­ta­te şi sunt aşteptate mai multe şi mai am­biţioase măsuri de sprijin ale inves­ti­ţiilor“, a declarat Alexandru Reff, coun­try managing partner România şi Moldova în cadrul companiei de audit şi consultanţă Deloitte.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO