Companii

Deloitte: România se menţine pe locul 45 în clasamentul mondial privind calitatea vieţii şi bunăstarea socială şi pe ultimul loc în UE

Deloitte: România se menţine pe locul 45 în...

Autor: Roxana Rosu

07.10.2020, 11:02 920

România se menţine pe locul 45 din 163 de ţări şi pe ultimul loc în clasamentul statelor membre UE în privinţa calităţii vieţii şi nivelului de bunăstare socială, potrivit unui studiu realizat de organizaţia nonprofit Social Progress Imperative şi Deloitte.

România înregistrează 78,35 de puncte din 100, un scor uşor mai ridicat faţă de anul precedent, şi se regăseşte în rândul ţărilor din a treia categorie din clasament, după Barbados, Bulgaria şi Mauritius.   

Dintre statele din regiunea Europei Centrale şi de Est, cel mai bun loc este ocupat de Slovenia (22), urmată de Estonia (24), Cehia (25), Polonia (31), Lituania (32), Letonia (35), Slovacia (36), Croaţia (39), Ungaria (40), Bulgaria (43) şi România (45).

Indicele de Progres Social (IPS) măsoară calitatea vieţii şi bunăstarea socială a cetăţenilor din 163 de ţări, în baza analizei a trei dimensiuni principale. Metodologia presupune acordarea unui punctaj pentru elementele încadrate în categoria nevoilor de bază - şi anume hrană şi îngrijire medicală de bază, apă şi salubritate, locuinţă şi siguranţă personală -, pentru cele care ţin de bunăstare - accesul la educaţie de bază, accesul la comunicaţii şi informaţii, sănătatea şi bunăstarea, calitatea mediului - şi pentru elementele care ţin de oportunităţi - drepturile personale, libertatea personală şi de alegere, incluziunea, accesul la educaţie avansată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO