Companii

Deloitte: Industria hotelieră europeană estimează că va reveni la nivelurile de performanţă din 2019 începând din 2023 sau chiar 2024. Apartamentele închiriate în regim hotelier au devenit cele mai interesante active pentru investiţii în 2021

Deloitte: Industria hotelieră europeană estimează că...

Autor: Roxana Rosu

12.02.2021, 18:35 226

Jumătate dintre hotelierii europeni estimează că vor ajunge din nou la nivelurile de performanţă din 2019 începând din 2023, în timp ce 20% sunt mai pesimişti şi mizează pe 2024 sau chiar mai târziu, arată o analiză realizată de Deloitte.

Pe lângă provocările cauzate de pandemia de COVID-19, industria hotelieră europeană trebuie să gestioneze şi alţi factori de risc, cum ar fi fluctuaţiile cererii (72% din respondenţi) şi lipsa creşterii economice (60%).

În plus, respondenţii din Marea Britanie au menţionat şi Brexitul ca fiind un element de risc ridicat pentru industria hotelieră locală (40%).

„Industria hotelieră europeană a fost puternic afectată de criza sanitară şi s-a confruntat cu o scădere a apetitului pentru investiţii anul trecut, arată studiul, iar gestionarea lichidităţii a devenit prioritară. Şi România trece printr-o perioadă fără precedent pentru această industrie, marcată de o scădere a numărului de turişti cu aproximativ 60% în decembrie 2020 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică”, a spus Zeno Căprariu, Partener Audit, Deloitte România, şi liderul industriei produselor de consum.

În contextul crizei sanitare, apetitul investitorilor pentru industria hotelieră a scăzut cu 25% în 2020 faţă de anul precedent.

Cu toate acestea, oraşe precum Amsterdam, Londra şi Paris sunt considerate în continuare promiţătoare pentru investiţii în 2021.

 Amsterdam, care a condus clasamentul în ultimii patru ani, continuă să fie cel mai atractiv oraş pentru investitorii interesaţi de sectorul hotelier, urmat de Londra şi Paris, în timp ce Berlinul avansează pe poziţia a patra de pe locul 16, ocupat anul trecut.

O altă tendinţă rezultată în urma pandemiei este că apartamentele închiriate în regim hotelier au devenit cele mai interesante active europene pentru investiţii în 2021, datorită creşterii cererii şi costurilor flexibile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO