Companii

Dedeman preia împreună cu Element Invest Partners firma Element Distribution Center şi urmează să construiască 3 depozite logistice

Dedeman preia împreună cu Element Invest Partners firma...

Autor: Roxana Rosu

12.08.2019, 14:05 35065

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Dedeman, companie controlată de fraţii Pavăl, şi Element Invest Partners, controlată de Ionuţ Dumitrescu şi Muler Onofrei, au preluat în comun firmele Element Distribution Center şi Element Distribution Center Faza Doi SRL

Tranzacţia constă în asocierea dintre Dedeman şi Element Invest Partners în vederea dezvoltării unui proiect imobiliar, respectiv construirea a trei depozite logistice destinate închirierii.

Retailerul a anunţat anterior că are în plan dezvoltarea unui parc logistic, ELI Park1, în zona Chitila. Lucrările de construcţie la prima fază ce însumează 20.000 mp sunt în grafic, urmând să fie livrate în vara acestui an, când vor începe lucrările şi la faza a doua.

Ionuţ Dumitrescu a început lucrările la parcul logistic în acest an, precizând în ianuarie că este vorba de o investiţie de 25 milioane euro.  El este unul dintre oamenii de afaceri cu cea mai mare experienţă pe piaţa locală imobiliară. În perioada 1997-2007 a dezvoltat firma de consultanţă Eurisko, care a fost vândută în februarie 2008 către CB Richard Ellis. După această tranzacţie el s-a focusat pe businessul de dezvoltare imobiliară. Două astfel de proiecte sunt clădirile de birouri HQ Victoriei şi The Bridge. Începând cu 2017, Ionuţ Dumitrescu s-a asociat cu fondatorii One United pentru o nouă divizie de birouri, One Office.

Dedeman are ca obiect de activitate comerţul cu amănuntul al articolelor de fierărie, al articolelor din sticlă şi a celor pentru vopsit, în magazine specializate.

Element Invest Partners desfăşoară activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management şi deţine Element Distribution Center SRL şi Element Distribution Center Faza Doi SRL, ambele având ca obiect de activitate dezvoltarea (promovarea) imobiliară.

În urma analizei, autoritatea de concurenţă a emis o decizie de neobiecţiune, constatând faptul că operaţiunea nu pune problema unei afectări semnificative a concurenţei, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe pieţele relevante sau pe segmente ale acestora.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO