Companii

Decontaminarea autostrazii Transilvania, blocata in lipsa platilor

08.11.2009, 23:09 32

Lucrarile de decontaminare in zona depozitelor Uzinei ChimiceTurda de pe traseul autostrazii Transilvania au fost oprite dupaprimii 12.000 de metri patrati din cauza intarzierii platilor de laMinisterul Transporturilor, potrivit reprezentantilor EuroConstruct Trading '98, care a castigat contractul in lunaiulie.
Compania a primit pana in prezent circa 10% din fonduri, desi aexecutat 50% din lucrari.
"Nu am mai fost platiti de trei luni de zile, desi am terminat demutat toate deseurile din zona si mai trebuie facuta doardecontaminarea. Noi am eliberat tot terenul pe care urmeaza sa fieconstruita autostrada Transilvania", a declarat Dan Besciu,proprietarul Euro Construct Trading '98. Insa a ramas in continuareo zona cu deseuri care apartine Consiliului Judetean Cluj, ce nu afost inclusa in acest contract. Responsabilii Companiei Nationalede Autostrazi si Drumuri Nationle (CNADNR) sustin ca nu poate fidecontaminata toata zona, care este imensa.
"Nu poti acum, ca si constructor de autostrada, sa te apuci sadecontaminezi toata zona aia, care este imensa", declara MarinIonescu, director al CNADNR, citat de Mediafax. Pana acum au fostexcavate toate cele 50.000 de tone de deseuri prevazute incontract, insa in zona se afla circa 100.000 de astfel dereziduuri.
Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania(CNADNR) a atribuit in iulie firmei Euroconstruct Trading 98 uncontract de 68,12 de milioane de lei (16 mil. euro), fara TVA,pentru decontaminare pe tronsonul Campia Turzii-Gilau alautostrazii Brasov-Bors, contractul vizand realizarea proiectuluitehnic, detaliile de executie, asigurarea asistentei tehnice siexecutarea lucrarilor de decontaminare din dreptul kilometrului10+500 al tronsonului Campia Turzii - Gilau. Ulterior, EuroConstruct Trading '98 a cerut majorarea lucrarilor cu 50%, pentruca
s-a gasit o cantitate ridicata de clorura de mercur, care marestecosturile de decontaminare.
"Contractul aditional de majorare a valorii contractului nu a fostsemnat pana in prezent", afirma Besciu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO