Companii

Debitul Dunării a scăzut cu 10-15% în prima săptămână din august. „Traderii se vor bate pe barje de parcă ar fi ultimul bob de grâu. Degeaba ai marfă şi ai pieţe de desfacere, dacă nu ai logistică de transport. Dacă va scădea în continuare, va fi un scenariu apocaliptic pentru lumea tradingului de cereale.“

Debitul apei Dunării la in­trarea în ţară în sec­ţiunea Baziaş în pe­rioada 5-6 august 2021 a fost de 3.800 mc/s, în scădere cu 11,6% faţă de media multianuală a lunii august, arată datele de la Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA). De altfel, în prima săptămână din au­gust, debitul apei la intrarea în ţară a fost în scădere în fiecare zi şi sub media multi­anuală de 4.300 mc/s. Mai mult, în aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere. Oficialii INHGA estimează că şi în perioada 7-13 august debitele me­dii zilnice vor fi în scădere, excep­tând cursurile inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creştere prin pro­pa­gare, sau vor fi relativ staţionare. Ce se va întâmpla cu trasportul fluvial dacă debitele vor scădea în continuare?

„Se vor bloca transporturile de po­rumb pe apă, camioanele care trans­portă cereale au restricţii din cau­za căldurii, CFR este într-o stare pre­cară la Constanţa, este blocat, iar bar­jele nu vor avea apă, un scenariu apo­caliptic pentru lumea tradingului de cereale. Se vor bate pe barje de parcă ar fi ultimul bob de grâu. De azi di­mineaţă (vineri, 6 august – n.red.) am făcut câteva apeluri către autorităţi şi nu dau niciun ban pe asta“, spune Paul Ivanov, CEO al Trading Line Group, unul dintre cei mai mari transportatori fluviali din România.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.