Companii

De trei ori mai multe locuri in cinematografele din Cluj

15.09.2008, 15:43 35

Doi operatori internationali de cinematografe, Cinema City International si Odeon Cineplex, au anuntat ca vor inaugura anul viitor 18 sali de cinema in mallurile clujene, investitie care va tripla capacitatea actuala a locurilor disponibile in astfel de sali in Cluj, pana la peste 3.300 de locuri.

In momentul de fata cel mai mare cinematograf clujean, Republica dispune de 962 de locuri, cinematograful Victoria de 467 de locuri, iar Arta Eurimages de 208 locuri.

In centrul comercial Iulius Mall din Cluj-Napoca operatorul de cinematografe Cinema City International va deschide pana la finele anului 10 sali de cinematograf care vor dispune in total de 1.669 locuri, iar Odeon Cineplex va deschide in Polus Center Cluj 8 sali de cinematograf care insumeaza 1.640 de locuri, in urma unei investitii de 20 mil. euro.

Cinema City International, care detine 60 de cinematografe cu 503 ecrane la nivel mondial a anuntat ca in momentul de fata s-au finalizat lucrarile la cinematografele din complexul Iulius Mall din Cluj si urmeaza ca acestea sa fie inaugurate.

"Din punctul nostru de vedere lucrarile au fost finalizate, urmand ca data la care salile de cinematograf vor fi deschise sa fie hotarata de reprezentantii Iulius Mall Cluj. Vom intra pe piata clujeana cu toate cele 10 sali de cinematograf care vor dispune in total de 1.669 de locuri", a declarat pentru ZF Transilvania Corina Gonteanu, marketing manager al Cinema City Romania.

Anul trecut, Cinema City a intrat pe piata romaneasca odata cu deschiderea celor 12 sali de cinema in locatiile Iulius Group din Timisoara si Iasi. Potrivit reprezentantilor Cinema City, proiectul din Cluj va fi cel mai mare dintre cele realizate pana in acest moment in colaborare cu Iulius Grup pe piata din Romania.

Cinema City International a realizat anul trecut venituri de 161,3 milioane de euro, in crestere cu 12,2% fata de anul 2006. Pe langa vanzarea de bilete si de concesiuni, compania genereaza venituri din distributia de film, din publicitate si din proiecte imobiliare asociate afacerii cu cinematografe. Operatorul Cinema City International a incheiat, de asemenea, un parteneriat pe piata locala cu compania Atrium Centers, dezvoltatorul proiectului Atrium Center Cluj. In urma acestei colaborari, Cinema City va opera opt sali de cinema in cadrul proiectului Atrium Center, al carui termen anuntat de finalizare este anul 2009

Cinema City si-a bugetat pentru Romania investitii de 88 de milioane de euro, pana la sfarsitul lui 2008. Pe langa proiectul din Cluj planurile de dezvoltare ale operatorului international prevazand deschiderea de cinematorgrafe in cadrul unor proiecte de tip mall din Bacau, Pitesti, Targu-Mures, Bucuresti si Suceava.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO