Companii

De pe culmi, în abis: 15 din 25 de constructori de peste 100 mil. lei, care raportaseră cel puţin dublarea afacerilor în 2019, şi-au redus businessul anul trecut

ANALIZĂ

De pe culmi, în abis: 15 din 25 de constructori de peste...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

15.07.2021, 13:00 2556

♦ Datele subliniază încă o dată volatilitatea acestui sector, care depinde într-o mare măsură de investiţiile statului, de contractele publice încheiate, dar şi de stabilitatea pieţei.

Doar zece din 25 de firme de peste 100 de milioane de lei din construcţii, care îşi dublaseră cifra de afaceri în 2019, au reuşit să se menţină pe plus şi în 2020. Alte 15 au raportat afaceri în scădere anul trecut comparativ cu cel precedent, subliniind încă o dată volatilitatea acestui sector, care depinde într-o mare măsură de investiţiile statului, de contractele publice încheiate, dar şi de stabilitatea pieţei.

Ziarul Financiar a plecat de la un tabel pe care îl publicase în octombrie 2020, cuprinzând cele mai mari firme de construcţii care reuşiseră cel puţin dublarea cifrei de afaceri în 2019 faţă de 2018. În realizarea acelui tabel, s-a pornit de la datele furnizate de ONRC, la solicitarea ZF. Nu au fost luate în considerare firmele cu coduri CAEN ce indică activităţi de dezvoltare (promovare) imobiliară, lucrări de construcţii ale proiectelor utilitare pentru fluide, pentru electricitate şi telecomunicaţii, lucrări de instalaţii electrice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO