Companii

De’Longhi a bătut palma cu Consiliul Judeţean Cluj pentru terenul din Jucu

De’Longhi a bătut palma cu Consiliul Judeţean Cluj pentru terenul din Jucu

Autor: Laurentiu Cotu

29.03.2012, 00:04 788

Consiliul Judeţean Cluj a semnat ieri con­tractul cu producătorul de electrocasnice De'Longhi pentru închirierea terenului din parcul industrial Tetarom III de la Jucu, în vederea realizării unei investiţii de 30 mil. euro.

"Au fost semnate astăzi cele două con­tracte, unu de constituire de drepturi reale, adică drept de superficie pe teren şi drept de servitute pe căile interne de acces în parcul in­dustrial Tetarom III, precum şi cel de adminis­trare între judeţul Cluj, prin com­pania Tetarom şi De'Longhi. Din acest mo­ment, compania De'Longhi poate să-şi de­ru­leze investiţia în parcul nostru industrial", a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

La finalul lunii ianuarie, grupul italian De'Longhi a anunţat achiziţionarea acti­ve­lor Nokia din parcul industrial de la Jucu, unde va demara în acest an producţia de apa­rate electrocasnice şi electronice. Ţinta de angajări este cuprinsă între 600 şi 1.000 de oameni, iar investiţia în dotările cu echi­pa­mente a halelor va ajunge la 30 mil. euro.

La începutul anului, producătorul italian de electrocasnice De' Longhi SpA şi com­pania finlandeză Nokia au semnat un acord pentru achiziţionarea de către compania italiană a facilităţii de producţie Nokia din Cluj. La acel moment se estima că tranzacţia va fi finalizată în primul trimestru al anului 2012, iar părţile au convenit ca termenii acordului să rămână confidenţiali. Fosta clădire a Nokia din parcul industrial Tetarom III măsoară 36.000 mp şi include o hală de producţie, cantina, o sală de sport, o saună, la care se adaugă un teren de fotbal plus zona de parcări.

"De'Longhi intenţionează să integreze fa­cilitatea de producţie ca parte-cheie în cadrul strategiei sale de dezvoltare, con­tri­buind astfel la extinderea internaţională a gru­pului, aflat într-o perioadă de creştere accelerată. De asemenea, producătorul de electro­casnice planifică adaptarea capa­ci­tăţii sale de manufactură şi diversificarea plat­formei sale de producţie, astfel încât să balanseze structura de producţie din Estul Înde­părtat către Europa, unde De'Longhi îşi desfăşoară deja activitatea în cadrul unei fa­brici în Italia", se arăta în comunicatul remis de compania De'Longhi la finele lunii ianuarie. Mai mult, compania italiană vrea să demareze în luna septembrie a acestui an producţia de electrocasnice la fabrica din comuna Jucu, urmând să angajeze până atunci cel puţin 100 de persoane, conform declaraţiilor făcute anterior de Massimo Paronitti, manager de resurse umane al De'Longhi pentru Europa.

În ceea ce priveşte recrutările de personal pentru fabrica din Jucu, italienii au făcut deja un prim pas în acest sens, odată cu participarea în această lună la un târg de cariere organizat în Cluj, unde au adunat în jur de 1.000 de CV-uri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO