Companii

De la Jidvei au disparut 37 de vagoane de vin

27.06.2001, 00:00 72



In urma lipsei din gestiune a peste 40 de miliarde de lei, proprietarul producatorului de vinuri Jidvei - Claudiu Necsulescu - a solicitat Politiei Economice Alba declansarea unei anchete pentru elucidarea tuturor furturilor din societate.

Rezultatele partiale ale anchetei au desemnat ca principali vinovati de disparitia a cel putin "37 de vagoane de vin" pe Toader Ignat, fostul director general al societatii, gestionarii Toader Balau si Ion Popa si economistul Horatiu Comsa, care au fost arestati prventiv pe o perioada de 30 de zile.

Pe langa lipsa unor importante sume de bani, acuzatiile care li se aduc acestora sau care fac obiectul audierii altor angajati sunt: fals in scrisuri sub semnatura privata si uz de fals, modificarea privind fisele de gestiune.

"Gaura" din gestiune a fost creata de echipa fostului director general in ultimii doi ani si jumatate, primele banuieli si verificari fiind facute de politie si actionarul majoritar in luna aprilie a acestui an.

"Ca peste tot, de altfel, si aici a functionat paradoxul dupa care este mai usor de prins un muncitor care sustrage 3 litri de vin decat un economist care fura 1 miliard modificand date din gestiune", a spus Claudiu Necsulescu.

"Pe de alta parte, avem toate motivele sa credem ca aceste fapte nu sunt de natura sa perturbe planurile de afaceri viitoare, situatia majoritatii angajatilor, relatiile cu toti partenerii nostri, productivitate sau calitatea vinurilor de Jidvei", a adaugat Necsulescu.

Jidvei a avut anul trecut o cifra de afaceri de 260 de miliarde de lei si un profit brut de 12 miliarde de lei.

"Va dati seama ce profitabila e societatea, chiar si cu furturi de asemenea dimensiuni", a conchis Necsulescu.

Jidvei a vandut anul trecut 9 milioane de sticle de vin si cultiva in prezent peste 1.400 de hectare de vie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO