Companii

De ce scade apetitul pentru business în principalele centre de afaceri din ţară? Numărul de companii nou-înfiinţate în Bucureşti, Cluj şi Timiş scade pentru al doilea an consecutiv

De ce scade apetitul pentru business în principalele...

Autor: Ramona Cornea

27.11.2019, 16:36 117

Numărul de firme nou-create în Cluj, Bucureşti şi Timiş a scăzut cu rate cuprinse între 4% şi 15% la nouă luni 2019 faţă de aceeaşi perioadă din 2018.

Numărul de firme înmatriculate în primele nouă luni ale lui 2019 în principalele centre de business din România a scăzut pentru al doilea an consecutiv, conform datelor de la Registrul Comerţului.

Deşi rămân judeţele cu cele mai multe companii nou-înfiinţate, Clujul a înregistrat 5.000 de noi companii în pri­mele nouă luni ale anului, în scădere cu 15% faţă de aceeaşi perioadă a anu­lui precedent, municipiul Bucureşti a avut 13.500 de companii noi, în scădere cu 11%, iar în Timiş au fost înma­tri­culate 4.500 de firme noi, cu 4% mai puţine decât în aceeaşi perioadă din 2018.

Consultantul fiscal Adrian Benţa afirmă că procedurile de control abuzive ale statului, lipsa de finanţare, lipsa personalului calificat şi competiţia acerbă de pe piaţă sunt printre factorii care au dus la scăderea numărului de firme noi înmatriculate în Bucureşti, Cluj şi Timiş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO