Companii

De ce plang copiii noaptea...

30.01.2003, 00:00 52

Frica de intuneric a copiilor ar putea fi motivata nu doar de dorinta de a atrage atentia, sustin medicii de la spitalul Gartnavel, din Glasgow. O posibilitate rareori investigata este ca acestia sa sufere de "orbirea de noapte". Aceasta este o maladie congenitala rara, caracterizata prin incapacitatea retinei de a se adapta conditiilor de intuneric, chiar dupa o perioada mai mare de timp.
Prin urmare, daca aveti un copil care plange noaptea, se loveste de mobile in intuneric, nu poate adormi, nu pleaca din camera decat catre un loc luminat si daca exista o incidenta a bolilor de vedere in familie, probabil ca este cazul sa investigati si varianta ca propriul dumneavoastra copil sa fie afectat de "orbirea de noapte".
Desi medicii nu mentioneaza nici o metoda de a trata aceasta problema, ei prezinta o modalitate eficienta si la indemana oricui pentru anihilarea efectelor si salvarea linistii familiei.
Este vorba despre a-i incredinta copilului o simpla lanterna, pentru ca acesta sa fie capabil sa se controleze.
In plus, sursele citate avertizeaza ca a nu lua in serios aceasta problema ar fi o greseala din partea parintilor, intrucat boala oftalmologica ar putea avea drept urmare aparitia unor mult mai inspaimantatoare afectiuni psihice, nu la fel de usor de rezolvat.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO