Companii

De ce ocolesc retailerii fashion spaţiile stradale, mizând pe malluri

De ce ocolesc retailerii fashion spaţiile stradale,...

Autor: Cristina Roşca

12.01.2013, 10:45 1840

Marii retaileri fashion precum Inditex, H&M, New Yorker sau C&A, ocolesc spaţiile stradale şi deschid magazine în malluri pentru că românii preferă acest tip de comerţ în detrimentul celui stradal, o situaţie diferită faţă de alte pieţe, în special cele occidentale, afirmă jucători din piaţă pentru ZF.

Compania Inditex, sub care operează brandurile Zara, Bersh­ka, Pull & Bear, Stradivarius, Massimo Dutti, Oysho şi Zara Home, a sistat în aceste condiţii discuţiile pentru închirierea unor spaţii stradale, potrivit surselor din piaţă.

În pofida unui profil diferit al consumatorului local prin comparaţie cu cel european, retailerii de modă s-au înghesuit în ultimii ani pe piaţa locală. Inditex este printre primii care au testat apele. Iniţial, în 2004, spaniolii au intrat cu brandurile Zara şi Pull & Bear în franciză, pentru ca să intre direct trei ani mai târziu.

România a suscitat interesul marilor retaileri de modă deşi piaţa locală este printre cele mai sărace de la nivelul Uniunii Europene. Mai mult, în pofida scăderii consumului şi a crizei financiare care a măcinat economia în ultimii patru ani, cifrele de afaceri ale Inditex, H&M, Takko sau New Yorker în România au crescut an de an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO