Companii

De ce austriecii care deţin mallul Sun Plaza au cumpărat în plină criză, când angajaţii sunt trimişi să lucreze de acasă, două clădiri de birouri din Bucureşti, pentru 97 mil. euro

De ce austriecii care deţin mallul Sun Plaza au...

Autor: Bogdan Alecu

15.12.2020, 00:07 3691

S Immo, grupul austriac care deţine mallul Sun Plaza şi birourile The Mark din Capitală, a cumpărat clădirile Campus 6.2 şi 6.3 de la Skanska într-o tranzacţie de 97 mil. euro. Aceasta este cea de-a patra cea mai mare tranzacţie de investiţii de pe piaţa locală din 2020.

Clădirile Campus 6.2 şi 6.3 reprezintă faza a doua din pro­iectul de birouri  Campus 6, situat în zona  de centru-vest a Bucureştiului. Cele două clădiri au o suprafaţă în­chi­riabilă de aproape 38.000 mp. În prezent, clădirile sunt închiriate în proporţie de 99% de companii precum Microsoft şi Société Générale European Business Services.

Este cea de-a cincea vânzare pe care Skanska Româ­nia o face în 9 ani de existenţă pe piaţa locală.

„Vom mai vedea cu siguranţă şi alte companii europene interesate de active în România. E important de subliniat că în ceea ce priveşte randamentele, România păs­trează o diferenţa importantă faţă de Polonia sau Cehia, cu yielduri mai mari cu între 185 şi 275 puncte de baza. În contextul în care mediul politic şi macroeconomic va fi stabil, această diferenţa va atrage atenţia investitorilor care au România pe harta de posibile destinaţii“, a spus Andrei Văcaru, Head of Capital Markets JLL Romania.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO