Companii

De ce afaceri de la zero?

Autor: Dana Ciriperu

14.05.2019, 17:16 5157

Pentru puterea exemplului, pentru ambiţie, pentru curaj.

Pentru cele peste 1,7 milioane de locuri de muncă create. Pentru că au rămas să dezvolte afaceri în România într-un moment în care ţara pierde anual zeci de mii de tineri care pleacă în străinătate. Pentru că au redescoperit pieţe, pentru că au reînviat tradiţie, pentru încăpăţânarea de a trece pe etichete “fabricat în România” chiar şi atunci când vânzările lor sunt de numai câteva zeci de mii de lei anual.

Pentru că sunt sursă de inspiraţie, pentru că doar prin intermediul lor mediul antreprenorial românesc poate să crească.

În 2018, la Gala ZF 20 de ani, când România sărbătorea 100 de ani de la Marea Unire, Omer Tetik, CEO al Băncii Transilvania, cel mai puternic brand antreprenorial din sectorul financiar din România, transmitea un mesaj de încredere în economia locală, al cărei suflu vine dinspre toţi cei care creează afaceri de la zero.

“România merge mai departe cu 400.000 - 500.000 de antreprenori. Foarte puternică, foarte dinamică”, a fost mesajul lui Omer Tetik (video).
Economia românească are 1.000 de firme mari, în mare parte multinaţionale, responsabile de 50% din business. Despre ele vorbim zilnic, toate privirile din business sunt îndreptate către mişcările lor.

Dar dincolo de ele sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 de miliarde de euro. Să vorbim/scriem mai mult despre ele!

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO