Companii

Daviţoiu, Agro­indaf Afumaţi: S-au scumpit îngrăşămintele, motorina, energia şi preţul laptelui a crescut numai cu 20 de bani, la 1,4 lei/litru

Claudiu Daviţoiu, proprietarul Agro­indaf Afumaţi

Claudiu Daviţoiu, proprietarul Agro­indaf Afumaţi

Autor: Florentina Niţu

21.10.2021, 00:07 503

Claudiu Daviţoiu, proprietarul Agro­indaf Afumaţi, o fermă din judeţul Ilfov cu peste 1.000 de vaci de lapte şi 1.000 de hectare cultivate cu cereale din jude­ţul Ilfov, spune că preţul de vânzare al laptelui este uşor sub costul de producţie, din cauza scumpirii materiilor prime şi utilităţilor. Astfel, fermierul cu peste 50 de ani de experienţă în domeniu se gândeşte să pună capăt dru­mului său şi ia în calcul vânzarea fermei sau, în cel mai negru scenariu, închiderea sa.

„S-au scumpit îngrăşămintele, seminţele, substanţele de protecţie a plantelor, motorina, energia şi preţul laptelui a crescut numai cu 20 de bani. În medie, un litru de lapte îl vindem cu 1,4 lei şi suntem forţaţi să îl dăm, pentru că este un produs perisabil şi acceptăm cât ne oferă cumpărătorul, dar este sub costul de producţie“, a spus Claudiu Daviţoiu. În retail, preţul unui litru de lapte a crescut cu peste 10% numai într-o lună şi variază între 5 şi 7 lei, în funcţie de brand şi magazin.

Compania a avut o cifră de afaceri de 6,7 milioane de lei în 2020, în uşoară creştere faţă de anul precedent, cu un profit net de 860.000 lei, aproape la jumătate faţă de anul anterior, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO