Companii

David Farr, CEO Emerson: Vom avea 2.000 de angajati pana in 2010

David Farr, CEO Emerson: Vom avea 2.000 de angajati pana in 2010

David Farr, CEO al grupului american Emerson, a declarat la Cluj ca programul de investitii din Romania se va finaliza cu un an mai devreme fata de estimarile initiale

16.04.2008, 17:33 134

Producatorul american de motoare Emerson, care deruleaza investitii de peste 125 mil. euro in constructia a cinci fabrici in parcul industrial Tetarom II din Cluj-Napoca, va ajunge in 2010 la circa 2.000 de angajati in Romania, fata de 200 de persoane in prezent.
"Facilitatea din Cluj va fi un punct important de dezvoltare pentru Emerson. Credem ca venirea noastra aici a generat si alte investitii in zona, un exemplu fiind concernul Nokia, care e unul dintre cei mai importanti clienti ai nostri la nivel mondial", a declarat David Farr, CEO al grupului Emerson, in cadrul evenimentului de deschidere oficiala a centrului de productie din Cluj.
Farr a mai spus ca fabricile din parcul industrial din Cluj se vor finaliza in maximum patru ani, dupa ce initial Emerson estima ca investitia de peste 125 mil. euro din parcul industrial clujean se va realiza intr-o perioada de cinci ani. Directorul executiv al Emerson a mai spus ca centrele de productie din Cluj vor lucra atat pentru clienti din Europa, cat si pentru clienti din Orientul Mijlociu.
Concernul american Emerson intentioneaza ca pana la sfarsitul anului sa finalizeze constructia celei de-a treia fabrici din Parcul Industrial Tetarom II. Compania a inceput investitiile din Romania in 2006 si intentioneaza ca in urmatorii doi ani sa detina cinci fabrici in Parcul Industrial Tetarom II, cu o suprafata totala de peste 50.000 de metri patrati.
"Noi am vrea sa demaram lucrarile de constructie in cel mai scurt timp, pentru a putea finaliza aceasta faza anul acesta. Tot in 2008 vom finaliza si cea de-a doua fabrica, cel tarziu in luna august", a declarat Calin Banciu, general manager al Emerson Romania. Potrivit acestuia, Emerson a adus pana in prezent la Cluj divizia regulatoare de gaz pentru destinatie industriala si cea de generatoare electrice de mare putere. Reprezentantii Emerson nu au oferit insa detalii privind productia viitoarelor centre din parcul industrial Tetarom II.
Banciu a precizat ca Emerson Romania are aproape 200 de angajati, urmand ca pana la finele anului numarul acestora sa ajunga la 350-400 de persoane. Compania mai detine un centru de cercetare, in care lucreaza aproximativ 90 de ingineri. Numarul acestora ar putea ajunge insa la 450 de persoane in momentul final al proiectului.
In urma investitiilor realizate in Cluj, concernul american Emerson a primit, anul trecut, aprobarea din partea Consiliului Judetean de a cumpara terenul din Parcul Industrial Tetarom, cu o suprafata de peste 10 hectare, pretul stabilit fiind de 7,05 lei pe metru patrat.
Grupul Emerson are 120.000 de angajati si este listat la Bursa din New York. Emerson are peste 60 de divizii, care au generat in 2007 vanzari totale de 22,6 mld. dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO