Companii

Daniela Radu, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Pius Brînzeu” Timişoara: Tratamentul pacienţilor veniţi din alte judeţe ar trebui decontat de casele de asigurări din judeţele respective pentru a nu pune presiune pe bugetul spitalului

Daniela Radu, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă...

Autor: Cristina Bellu

14.09.2017, 12:54 300

Toate cazurile internate la noi în spital din judeţele limitrofe ar trebui să fie decontate de Casele de Asigurări din judeţele respective, situaţie în care nu am mai avea aşa de mari probleme cu fondurile proprii, fiind vorba de un spital de urgenţă, cu decontări specifice, a spus Daniela Radu, Director Medical, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Pius Brînzeu” Timişoara, la ZF Health&Pharma Summit.

”Obligaţiile unui spital regional, fiind şi un spital de urgenţă cu decontări specifice unui spital de urgenţă, ar trebui, dacă banul urmează pacientul, ca pentru toate cazurile internate din judeţele limitrofe, să existe decontări de la casele de asigurări din judeţele respective, situaţie în care nu am mai avea aşa de mari probleme cu fondurile proprii. Anual desfăşurăm servicii medicale peste fondurile din contractul cu Casa de Asigurări”

Alte declaraţii:

În afară de problema cu decontul dintre casele de asigurări ne confruntăm cu problema vizavi de contractul cu CNAS, în condiţiile în care suntem obligaţi să internăm pacienţii fără card care vin în regim de urgenţă.  La externare, dacă nu se decontează cu cardul, acele servicii nu se decontează de către Casa de Asigurări. 
 
Sunt probleme cu bugetul din acest punct de vedere, sunt probleme cu întârzierea bugetului până în aprilie. 
Noi susţinem programele de sănătate din fondurile proprii.
 
O altă problemă se referă la faptul că, deşi că avem un acord cadru pe patru ani de zile prin licitaţie pentru furnizarea materialelor şi medicamentelor, ni se asigură de către depozite medicamente timp de şase luni, după care nu ni se mai asigură medicaţia.

Medicii nu pot avea decât un singur contract cu casa de asigurări. Medicii angajaţi ai spitalelor publice îşi ţin în general contractul cu casa de asigurări pentru clinicile private.

În aceste condiţii noi avem angajaţi cadre didactice universitare cu integrare clinică care îşi desfăşoară activitatea în ambolatoriu integrat şi, în acelaşi timp, în spitalul privat desfăşoară activitatea cu studenţii şi în secţie la patul bolnavului.

Dacă clinicile private ar fi cu adevarat interesate de servicii private ar angaja medici în sistem privat, nu medici care sunt angajaţi în sistemul public. Ar trebui legiferat ca medicii din sistemul public să folosească contractual cu casa de asigurări în sistemul public, nu în sistemul privat.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO