Companii

Danezii cu 4.400 ha lângă Buzău vor să se împrumute cu 3,3 - 6,6 milioane de euro

Danezii cu 4.400 ha lângă Buzău vor să se împrumute...

Autor: Gabriel Razi

06.10.2013, 19:18 20

Grupul danez FirstFarms, care deţine o fermă de 4.400 de hectare de teren arabil în apropierea oraşului Buzău, vor să se împrumute între 25 şi 50 de milioane de coroane daneze (3,3 – 6,6 milioane de euro la cursul din prezent) în următorii trei ani printr-o emisiune de obligaţiuni convertibile în acţiuni, potrivit unui anunţ public făcut de companie.

Această metodă de finanţare ar urma să fie accesată în următorii trei ani, dar cererea făcută în acest sens de consiliul de administraţie trebuie aprobată de acţionari. FirsFarms este listată pe bursa de la Copenhaga. Grupul danez a realizat în primele şase luni ale anului un profit net de 0,2 mil. euro pe baza operaţiunilor din România după ce în perioada similară din 2012 înregistrase o pierdere de 0,9 mil. euro.

Pe lângă ferma din România, danezii mai au şi o afacere cu bovine în Slovacia. La începutul anului, danezii şi-au anunţat şi intenţia de a-şi curăţa portofoliul de terenuri arabile deţinut local. Ei şi-au făcut publică intenţia de a renunţa la 3.800 de hectare de teren arabil, evaluând suprafeţele la 7,7 milioane de euro.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO