Companii

Dan Şucu preia rolul de bancher pentru clienţii săi

27.07.2010, 23:40 37

Magazinele Mobexpert, afacere controlată de omul de afaceri DanŞucu, unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori români, vândîncepând cu această lu nă mobilă în rate cu dobândă zero, ca partea strategiei de resuscitare a vân zărilor care au intrat în aldoilea an de scă dere.
Mobexpert este primul retailer care vine cu o strategie agresivă devânzare în rate pe piaţa mobilei, în condiţiile în care până acummajoritatea jucătorilor au mers pe promoţii agresive, dar care nuau reuşit să întoarcă trendul de scădere care se manifestă înîntreaga industrie.
"Sin gura soluţie pe care o văd este să preluăm noi costurileclientului (cu dobânda - n. red.) într-un fel sau altul, de a lemicşora substanţial pentru a putea debloca situaţia. Este greupentru un client să discute cu banca, dar este mai uşor pentru unretailer ca noi să negociem un cost. Astfel că am luat iniţiativade a interveni direct. Pentru anumite valori de cum pă rături(8.000 lei - n. red.) ne putem per mi te noi să plătim costul dedobândă", a spus Şucu. Oferta Mobexpert se aplică numai creditelorcare se întind pe o perioadă de 12 luni. Şeful companiei spune căs-a inspirat din modelul Prima Casă şi a negociat cu BRD niveluldobânzii.
Grupul a rulat anul trecut afaceri de 115 mil. euro, în scăderecomparativ cu nivelul de 169 mil. euro din 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO