Companii

Dan Minulescu a ajuns în 2016 la afaceri de 627 mil. lei cu Macromex, distribuitor de produse alimentare

Dan Minulescu a ajuns în 2016 la afaceri de 627 mil. lei...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

03.05.2017, 00:07 1206

Distribuitorul de produse alimentare Macromex SRL, controlat indirect de antreprenorul român Dan Minulescu, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 627 milioane de lei (peste 139 mil. euro), în creştere cu 20% faţă de anul precedent, arată datele transmise de companie pentru anuarul celor mai mari jucători din economie 2017.

Este al treilea an consecutiv de creştere pentru Macromex, iar compania şi-a bugetat şi pentru acest an afaceri mai mari. Conform informaţiilor transmise de companie, Macromex şi-a bugetat pentru acest an afaceri de 640 milioane de lei, în uşoară creştere faţă de anul precedent. Macromex are în portofoliu branduri proprii precum Corso şi La Strada (îngheţată), dar şi mărci partenere precum La Lorraine (panificaţie congelată) sau President (lactate). Dan Minulescu a pus bazele Macromex în 1993, businessul aflându-se printre firmele româneşti care au rezistat şi crescut chiar şi în perioada crizei economice. O analiză recentă a ZF arată că aproape jumătate din cele mai mari 50 de firme cu capital privat românesc din 2009 sunt acum în insolvenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO