Companii

Dacian Cioloş la fabrica Airbus din Braşov: vom analiza posibilitatea de a cumpăra elicoptere H215

Dacian Cioloş la fabrica Airbus din Braşov: vom analiza...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

13.09.2016, 18:24 728

Premierul Dacian Cioloş a spus că investiţia Airbus de la Braşov pune România pe harta producătorilor mondiali de elicoptere şi că Guvernul va analiza posibilitatea achiziţionării de aparate de zbor realizate în unitatea de pe plan local.

„Cooperarea în acest domeniu se construieşte pe experienţa trecutului pe care o avem la Ghimbav de câteva decenii şi mă bucur să asist la inaugurarea unui nou proiect de anvergură franco- român, venit după succesul pe care l-am înregistrat după privatizarea Dacia. Acesta din urmă şi-a demonstrat performanţa pe piaţa europeană. De data aceasta se vor cosntrui elicopetere, iar o parte din componente vor veni din Franţa, iar unele din România. Intenţia este de a dezvolta un hub aeronautirc la Braşov, prin participarea şi a altor companii care produc în România”, a mai spus Cioloş.

„Vom avea un produs care va fi realizat aici până la capăt. Din câte am înţeles , compania va avea aici şi un birou de studii, de vânzări, dar şi o componentă de formare profesională. Ma bucur că acest concept de formare profesională duală îşi arată fructele. Cadrul legislativ pe care îl vom adopta va fi folosit de aceşti specialişti pentru producţie”.

„Această investiţia creează 350 de locuri de muncă, pe lângă cele 160 de locuri de muncă deja existente. Deci este o investiţie benefică, atât pentru investitor, cât şi România. Această investiţie pune România pe harta producătorilor de elicoptere din lume. Sperăm să il vedem în zbor cât mai repede. Vom analiza oferta pentru noi. Este un produs nou, compania oferă mententanţă aici în Romania. Avem o analiză şi la Ministerul Afacerilor Interne şi la Ministerul Apărării pentru a vedea nevoile de dotare cu elicoptere”.

Dacian Cioloş a vizitat împreună cu preşedintele francez Francois Hollande fabrica din Ghimbav (jud. Braşov).

Hollande s-a întâlnit în cursul zilei de astăzi şi cu preşedintele Klaus Iohannis la Cotroceni, iar mai apoi a vizitat Laserul ELI-NP de la Măgurele, care face parte dintr-un program european de cercetare destinat dezvoltării celor mai puternice lasere din lume.

În uzina de la Ghimbav, care are o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi , Airbus a investit 52 de milioane de euro.

În unitatea gigantului Airbus de la Braşov se va asambla elicopterul H215.

Preţul unui elicopter Airbus H215 cu dotări minime este de 13 milioane de euro şi poate depăşi acest nivel în funcţie de opţionale.

Airbus Helicopters este o divizie a Airbus Group, gigant cu afaceri de 64 miliarde de euro anual. Airbus Helicopters a avut anul trecut venituri de 6,8 miliarde de euro. Compania este numcrul unu la nivel mondial în industria producătoare de elicoptere şi are circa 23.000 de angajaţi la nivel global. Cu o cotă de piaţă de 46% în sectorul civil şi cel parapublic, flota actuală de elicoptere în serviciu include 12.000 aparate, operate de peste 3.000 clienţi, în aproximativ 150 de ţări, conform datelor de pe site-ul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO