Companii

Dacia vrea să reia producţia la Mioveni în data de 4 mai, după şase săptămâni de pauză

Dacia vrea să reia producţia la Mioveni în data de 4...

Autor: Bogdan Alecu

10.04.2020, 00:07 882

Pauza de producţie de la Dacia se va prelungi la şase săptămâni, cu o lună mai mult decât era programat iniţial, potrivit datelor comunicate oficial. În acest timp uzina putea produce nu mai puţin de 42.000 de maşini – cu condiţia să fi existat şi piaţă pentru acestea, în condiţiile în care piaţa europeană s-a prăbuşit cu 53% în martie din cauza restricţiilor determinate de pandemia de coronavirus.  Tot în data de 4 mai au anunţat şi cei de la Ford reluarea producţiei, ceea ce va ajuta la „punerea în mişcare“ şi a furnizorilor de componente.  

La Dacia activitatea industrială va fi reluată începând cu data de 21 aprilie, activităţile de producţie ale celor două uzine vor fi reluate pe bază de voluntariat: Uzina Mecanică şi Şasiuri este pregătită să redemareze activitatea în echipă redusă de lucru, iar Uzina Vehicule va relua producţia în departamentul Presaj, în 2 schimburi. Din data de 4 mai, vor redemara activităţile ambelor uzine.  La nivel european Volkswagen a amânat repornirea până în data de 19 aprilie, în timp ce KIA a repornit uzina din Slovacia încă de la începutul săptămânii. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO