Companii

Dacia: Producţia de cutii de viteze a fost lovită de o scădere a comenzilor înregistrată din partea mai multor uzine

În 2020 la Mioveni s-au produs 339.000 de cutii de viteze TX26, într-o medie de 1.350 de unităţi pe zi lucrătoare

În 2020 la Mioveni s-au produs 339.000 de cutii de viteze TX26, într-o medie de 1.350 de unităţi pe zi lucrătoare

Autor: Bogdan Alecu

16.03.2022, 12:30 330

Problema este una legată de contextul general, nu doar de ce se întâmplă în est, dar implică şi uzina de la Moscova, însă nu este singura din partea căreia avem comenzi în scădere Producţia uzinei de cutii de viteze a fost oprită în perioada 14-16 martie, de luni şi până astăzi Automobile Dacia este cel mai mare exportator român către Rusia.

Uzina Manică Dacia a oprit pentru trei zile producţia de cutii de viteze la Mioveni pe fondul reducerii cererii la nivelul uzinelor Renault la nivel mondial.

„Producţia de cutii de viteze a fost lovită de o scădere a comenzilor înregistrată din partea mai multor uzine. Problema este una legată de contextul general, nu doar de ce se întâmplă în Est, dar implică şi uzina de la Moscova, însă nu este singura din partea căreia avem comenzi în scădere. Mai sunt probleme şi la alte uzine cu livrările de componente electronice sau cu volume mai mici de producţie“, au explicat repre­zentanţii Dacia. Automobile Dacia este compania cu cele mai mari exporturi către Federaţia Rusă, potrivit datelor oficiale, în contextul în care Dacia şi Lada fac parte din acelaşi business-unit al Renault, iar cele două vor utiliza în viitor aceeaşi platformă tehnică a Grupului Renault. Mai mult, în cadrul AvtoVaz şi în cadrul activităţii Grupului Renault din Rusia, lucrează mai mulţi executivi care întâi au lucrat în cadrul Group Renault România. Rusia este a doua cea mai mare piaţă pentru Grupul Renault, după Franţa la nivel mondial.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO