Companii

Dacia isi tripleaza capitalul social

19.03.2001, 00:00 15



Automobile Dacia intentioneaza sa-si tripleze capitalul social prin aport in numerar in valoare de 5.800 de miliarde de lei. In cazul in care ceilalti actionari nu vor participa la acesta majorare Renault ar putea ajunge la peste 90% din capitalul social.

Automobile Dacia SA intentioneaza sa-si mareasca capitalul social actual, de 2.581 miliarde de lei, printr-un aport in numerar in valoare de 5.800 miliarde lei (peste 200 de milioane de dolari) prin emitere de noi actiuni, cu valoare nominala de 1.000 lei. Renault detine in prezent 80,1% din capitalul social al Dacia.

Conducerea Automobile Dacia Renault i-a prezentat, sambata, la Pitesti, ministrului Autoritatii pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului, Ovidiu Musetescu, strategia manageriala pentru perioada post - privatizare a societatii.

Renault a aratat ca doreste sa colaboreze in continuare cu furnizori romani precum precum Sidex, Argesana, Gerom sau COS Targoviste, cu conditia ca produsele pe care acestia le livreaza sa fie la standarde europene.

Referitor la problemele sociale legate de disponibilizari, conducerea societatii a precizat ca acestea se vor face etapizat, in cadrul unor programe de reconversie a fortei de munca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO