Companii

Dacia anunţă opt noi zile fără producţie. Bilanţul pierderilor ajunge la 413 mil. euro pentru industria auto locală. „Vârful acestui deficit de componente electronice ar putea fi în al doilea trimestru“.

Dacia anunţă opt noi zile fără producţie. Bilanţul...

Autor: Bogdan Alecu

25.03.2021, 00:05 324

Uzina Dacia anunţă opt noi zile de şomaj tehnic în luna aprilie, după ce în februarie şi martie a avut cinci zile fără pro­ducţie tot din cauza lipsei com­po­nentelor electrice. La acestea se adaugă alte opt zile din martie timp în care şi uzina Ford de la Craiova a fost oprită, tot din cauza lipsei de semiconductori.

„Penuria de componente electro­nice care afectează toată industria auto nu ocoleşte Grupul Renault. Compania depune toate eforturile pentru a limita impactul asupra producţiei. Conform estimărilor, vârful acestui deficit de com­ponente electronice ar putea fi în al doilea trimestru. Cea mai recentă estimare a grupului, la nivel global, luând în calcul o recuperare a producţiei în al doilea semestru, evaluează un risc de aproximativ 100 000 de vehicule pentru anul în curs“, au spus repre­zentanţii Dacia din cadrul Direcţiei de Comunicare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO