Companii

DAAS se îndreaptă spre 26 mil. euro, plus 10%, dar constată o încetinire a ritmului de expansiune în retail

DAAS se îndreaptă spre 26 mil. euro, plus 10%, dar...

Autor: Ana Maria Petcana

16.09.2013, 19:57 52

Furnizorul de servicii şi echipamente profesionale pentru hoteluri, restaurante şi magazine DAAS România estimează că va încheia acest an cu cifră de afaceri cu 10% mai mare faţă de 2012, când a înregistrat 23,5 milioane euro. „Segmentele care au înregistrat creşteri în 2013 sunt HoReCa (hoteluri, restaurante şi catering - n.red.) şi serviciile. (...) Proiectele pentru benzinării şi cantine, două dintre direcţiile noi vizate în planul nostru de dezvoltare, au crescut semnificativ anul acesta şi ne aşteptăm să continue acest trend în anii care urmează. În 2013, am dotat mai multe cantine decât în toată activitatea anterioară“, afirmă Daniel Mocanu, director general şi acţionar majoritar DAAS.

Clienţii pentru care s-au realizat proiectele au fost din zona fabricilor auto şi de ţigarete. De asemenea, DAAS a încheiat un parteneriat cu Gazprom pentru dotarea magazinelor din staţiile de benzină cu mobilier, rafturi, bucătărie şi vitrine frigorifice. În schimb, retailul, sector care a reprezentat motorul companiei în ultimii ani, şi-a încetinit ritmul expansiunii. „Pentru divizia de retail, planul nostru este să menţinem vânzările la valoarea de anul trecut, de 16 mil. euro“, a mai spus Mocanu.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO