Companii

Cypher, aprobat de FDA

23.05.2003, 00:00 14

FDA a aprobat dispozitivul revolutionar impotriva blocarii arterelor produs de Johnson & Johnson, informeaza Reuters.
Mult-asteptata aprobare a FDA pentru dispozitivul numit Cypher face din J&J prima companie care pune in vanzare, in Statele Unite, o retea coronara ce elibereaza un medicament care impiedica o noua blocare a unei artere eliberate pe cale chirurgicala, afectiune denumita restenoza.
Retelele, formate din tuburi subtiri de metal introduse in artere dupa o angioplastie sunt folosite de cativa ani, insa succesul acestora a fost limitat. Aproximativ intr-o treime din cazurile in care a fost nevoie de asemenea procedura chirurgicala se ajunge la restenoza.
"Cypher va revolutiona tratamentul bolilor coronare" a apreciat Dr. Charles Davidson, directorul Cardiac Catheterization Lab din cadrul spitalului Northwestern Memorial din Chicago. "In ultimii 15 ani cat am facut angioplastii, acesta este cel mai important progres", a adaugat el.Anual sunt efectuate circa un milion de angioplastii in Statele Unite.(A.B.)



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO