Companii

Cushman & Wakefield: România, locul cinci în Europa la livrarea de spaţii comerciale în parcuri de retail. În total avem 1,3 milioane mp, la fel ca Cehia

Cushman & Wakefield: România, locul cinci în Europa la...

Autor: Roxana Rosu

25.06.2019, 12:35 213

România s-a aflat în 2018 pe poziţia a cincea la nivel european în ceea ce priveşte livrările de spaţii comerciale în cadrul parcurilor de retail, fiind depăşită în această ierarhie doar de Franţa, Spania, Marea Britanie şi Italia, potrivit raportului European Retail Park – What’s Next, realizat de compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield.

Astfel, pe piaţa locală au fost livrate anul trecut parcuri de retail cu o suprafaţă de 76.000 de metri pătraţi, reprezentând 73% din noua ofertă de spaţii comerciale moderne date în folosinţă.

Stocul de parcuri de retail de pe piaţa locală se ridică la circa 1,3 milioane de metri pătraţi, fiind similar cu cel din Cehia, o ţară cu o populaţie de două ori mai mică, ceea ce indică un potenţial de creştere a pieţei locale, potrivit autorilor studiului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO