Companii

Cushman & Wakefield Echinox: Tranzacţiile cu hoteluri au scăzut anul trecut la circa 9,5 milioane de euro, faţă de aproape 75 de milioane de euro în 2019, după ce pandemia a redus cererea din partea investitorilor şi a făcut ca proprietarii să amâne unele vânzări

Cushman & Wakefield Echinox: Tranzacţiile cu hoteluri au...

Autor: Roxana Rosu

11.03.2021, 12:32 146

Volumul tranzacţiilor cu hoteluri s-a redus anul trecut cu 87%, la aproximativ 9,5 milioane de euro, faţă  de aproape 75 de milioane de euro în 2019, în condiţiile în care cererea din partea investitorilor a fost întreruptă şi mulţi proprietari au amânat vânzările planificate din cauza restricţiilor generate de COVID-19, arată o analiză realizată de Cushman & Wakefield Echinox  .

„Înainte de pandemie, exista o ofertă sub-dimensionată pe piaţa ospitalităţii, aspect care va fi evidenţiat din nou, odată cu sfârşitul restricţiilor şi cu redresarea economică. Continuă să existe o oportunitate semnificativă, iar dezvoltatorii îşi vor alinia livrările de noi hoteluri cu revenirea la o nouă formă de normalitate privind călătoriile. Ne aşteptăm la o reluare a călătoriilor în scop de afaceri în a doua jumătate a anului 2021 şi la o cerere locală decentă în oraşele din ţară.”, a spus Bogdan Gubandru, Director Investment Agency, Cushman & Wakefield Echinox.

Evoluţia din România a fost în linie cu tendinţa generală observată în CEE şi SEE.

Cu toate acestea, interesul investitorilor rămâne relativ puternic, datorită unor fundamente solide pentru o viitoare creştere a pieţei hoteliere locale, coroborată cu fluxul de capital nou preconizat din sectorul hotelier în 2021.

În mod similar, din perspectiva operatorilor, Bucureştiul a fost una dintre cele mai atractive pieţe din regiunile CEE si SEE, urmând îndeaproape pieţe mai dezvoltate precum Varşovia, Praga sau Budapesta, conform sondajului Operator Beat.

Alte oraşe ţintă din România menţionate de operatorii internaţionali au fost Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Constanţa şi Braşov - unde prezenţa brandurilor internaţionale este scăzută.

„Piaţa hotelieră din Bucureşti s-a dezvoltat datorită cererii din zona turismului de afaceri; hotelierii s-au confruntat astfel cu o perioadă dificilă în 2020, din cauza declinului accentuat al principalului său generator de cerere. În pofida provocărilor actuale din piaţa hotelieră, perspectiva pieţei din Bucureşti rămâne pozitivă pe termen lung.”, spune Sevda Cadir, Hospitality Advisor CEE & SEE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO