Companii

Cursa Bucureşti-Praga rămâne închisă pentru low-cost

Autor: Mirabela Tiron

24.11.2010, 23:15 39

Compania aeriană cehă low-cost Smart Wings, care anunţa că vaintra cu zboruri pe ruta Bucureşti-Praga de pe aeroportul HenriCoandă (Otopeni) începând cu luna noiembrie, a amânat intrarea pepiaţa românească şi a scos de pe site-ul propriu toate informaţiilelegate de România.

"Din cauza unor probleme operaţionale cu care s-a confruntatcompania, am amânat intrarea pe ruta Bucureşti-Praga, cel maidevreme urmând să introducem zboruri din aprilie anul viitor", atransmis un oficial al companiei aeriene cehe.

Compania Smart Wings a fost înfiinţată în 2004 şi este deţinutăde compania cehă Travel Service, controlată de Icelandair Group,listat la Bursa din Islanda. Compania aeriană Travel Service a fostînfiinţată în 1997, iar începând cu anul 2004, a început să operezezboruri low-cost sub brandul Smart Wings. Cu o flotă compusă din 26de aeronave, Travel Service a transportat anul trecut 2,7 milioanede pasageri, potrivit datelor de pe site-ul companiei. În ceea cepriveşte veniturile companiei, acestea se ridicau la 230 mil. euroîn 2007, iar profitul operaţional la 8 mil. euro.

Reprezentanţii aeroportului Otopeni au spus că până în prezentcompania cehă low-cost Smart Wings nu a transmis o notificareoficială, ci doar un comunicat. Dacă în urmă cu o lună se puteauface chiar şi rezervări de bilete de avion pe ruta Bucureşti-Pragape site-ul companiei aeriene Smart Wings, acum acest serviciu numai este disponibil. Pe ruta Bucureşti-Praga nu operează niciocompanie low-cost prezentă pe piaţa românească.

Doar compania aeriană tradiţională Czech Airlines are zboruri peaceastă rută.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO