Companii

Curierul DPD vede cresteri din comertul online

05.04.2010, 23:11 70

Compania de curierat DPD (Pegasus), in actionariatul careia auintrat acum doi ani francezii de la GeoPost impreuna cu turcii dela Yurtici Kargo, a rulat anul trecut afaceri de circa 23 demilioane de lei (5,7 milioane de euro), nivel similar in lei cu celdin anul anterior.

"Pentru anul acesta estimam o crestere cu 20% in lei a cifrei deafaceri. In ciuda incetinirii economice, am reusit sa ne mentinemnivelul afacerilor datorita intensificarii eforturilor de vanzaresi consolidarii relatiilor cu clientii", a spus Sorin Ghinescu,marketing and corporate manager al Pegasus (DPD).

Pe piata de curierat, estimata la 200 mil. euro, mai activeazacompanii precum Fan Courier Express, TNT, Cargus (care a fostpreluata in 2008 de DHL), TCE Logistica sau gigantul american UPS.Oficialii DPD (Pegasus) estimeaza ca numarul expeditiilor in primultrimestru va creste cu 5% fata de trimestrul unu al anuluianterior, luand in considerare rezultatele de pana acum.

"Numarul de expeditii a crescut mai ales pe sectorul de livraricu ramburs (magazine online) precum si pe livrarile internationaleprin transport rutier", a declarat Ghinescu. Printre clientiiatrasi se numara companii din domeniul farma, telecom, retail sienergie. Reprezentantii companiei nu au mentionat numele noilorclienti. Compania Pegasus trece printr-un proces de rebranding,demarat in 2008, in urma caruia va prelua brandul DPD, denumireutilizata de GeoPost la nivel mondial. Initial, oficialii companieianuntau ca procesul de rebranding, pentru care s-au alocat 5milioane de euro, va fi finalizat pana in 2010. "Planul derebranding a fost extins pe o perioada mai lunga de timp pentru areduce impactul asupra costurilor", a declarat Ghinescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO