Companii

Curierii de la Urgent Cargus se aşteaptă la creşteri de 125% în perioada de reduceri Black Friday

Curierii de la Urgent Cargus se aşteaptă la creşteri...

Autor: Adrian Dumitrache

18.11.2014, 00:00 73

"Urgent Cargus anunţă realizarea unei investiţii de 1,630 milioane de euro, destinată eficientizării activităţii companiei pentru perioada Black Week (21-30 noiembrie). Investiţiile vizează eficientizarea procesului logistic, mărirea capacităţii pentru depozitare, suplimentarea flotei existente şi a numărului de curieri cu 40%, precum şi extinderea programului normal de lucru pentru zilele de sâmbătă şi duminică (22-23 noiembrie, 29-30 noiembrie şi 1 decembrie)", se arată într-un comunicat al Urgent Cargus.

Conform estimărilor Urgent Cargus, în perioada Black Week, numărul de expedieri va creşte cu 125% faţă de luna noiembrie 2013.

Comparativ cu primele două săptămâni din luna noiembrie a acestuian, numărul de expedieri va creşte cu 56%.

"Astfel, Urgent Cargus estimează că va transporta 1 milion de kilograme de colete în fiecare noapte, acest lucru însemnând un total de aproximativ 1 milion colete pentru toată perioada", se mai spune în comunicat.

Investiţia Urgent Cargus s-a materializat şi în implementarea unui nou sistem de preluare şi sortare automată a coletelor. Acesta este dotat cu tehnologie de ultimă oră, având 5 benzi principale de alimentare şi 80 benzi de sortare.

Folosit la capacitate maximă, sistemul poate prelua şi sorta 8.000 de colete pe oră, ce pot fi pregătite automat pentru 40 destinaţii diferite.

Spaţiul pentru depozitare existent în Bucureşti a fost extins cu 2.000 metri pătraţi pentru a putea acoperi volumele în creştere, tranzitate în perioada 21-30 noiembrie.

Astfel, curierul va dispune în total, de 9.000 metri pătraţi destinaţi depozitării.

Urgent Cargus este una dintre cele mai mari companii de pe piaţa de curierat intern din România.

Realizată în 2014 prin fuziunea a două dintre cele mai importante companii de curierat din România, Urgent Curier şi Cargus International, compania deţine 140 centre şi depozite şi o flotă de peste 2.300 de vehicule de curierat.

Controlat de fondul de investiţii Abris Capital Partner, Urgent Cargus are peste 2.900 de angajaţi şi a avut vânzări cumulate de peste 51,7 de milioane de euro în 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO