Companii

Cum va arăta noua reţetă electronică. Galerie FOTO

Cum va arăta noua reţetă electronică

Foto: CNAS

Autor: Ioana David

24.05.2012, 14:50 3872

Trecerea la prescripţia electronică nu se face radical, aceasta continuând să existe şi în formă fizică, pe model de hârtie, iar tipizatul va arăta asemănător cu cel din prezent, a spus Dorin Ionescu, preşedintele interimar al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Noul mod de prescriere se va aplica numai pentru medicii de familie şi farmacii, şi urmează să fie implementat până la sfârşitul anului. Nu este clar când vor apărea primele reţete în acest format. Anterior, CNAS avansase ca dată pentru demararea acestui proiect luna iunie, care acum însă nu a fost confirmată.

"Graficul de implementare va fi anunţat', a spus Dorin Ionescu.

În noul format, medicii de familie vor completa reţetele pe calculator, alegând dintr-o listă predefinită medicamentele şi dozajul corespunzător, apoi vor tipări reţeta pe care o vor înmâna pacientul. Acesta va merge cu documentul la farmacie, acolo unde farmaciştii vor scana codul de bare şi vor putea valida în sistemul electronic eliberarea medicamentelor.

În cazul în care medicul va încerca să elibereze medicamente contraindicate în afecţiunea pe care a trecut-o pe reţetă, sistemul nu va permite eliberarea documentului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO