Producătorul de bere Ursus Breweries a închis două fabrici de bere în ultimii ani, cea de la Azuga şi cea de la Cluj, astfel că branduri sinonime cu locurile unde erau produse (Bere Azuga şi Ursus) au ajuns să fie îmbuteliate în celelalte centre ale companiei, de la Buzău, Braşov şi Timişoara.
Însă un consumator care doreşte să se informeze nu poate afla în care dintre cele trei fabrici sunt produse aceste beri, deoarece compania nu trece pe etichetă locul exact de producţie. La solicitarea ZF privind locul de producţie, reprezentanţii Ursus au spus că „berile Ursus Breweries sunt produse în diferite fabrici din România“. În industria apelor minerale, producătorii sunt obligaţi să treacă izvorul pe ambalaj şi numesc în majoritatea cazurilor brandul nou creat după localitatea în care este situat izvorul folosit.
Apa, principalul ingredient în producerea berii
Apa reprezintă în jur de 80% din componenţa berii, iar Andrew Highcock, preşedintele Ursus Breweries, admite că este un element esenţial în procesul de fabricaţie, dar spune că este la fel de importantă ca şi celelalte ingrediente folosite.