Companii

Cum ne fură bulgarii turiştii şi cum a ajuns România de ruşine la acest capitol

26.08.2010, 10:17 18

Turismul reprezintă unul dintre cele mai importante sectoare aleeconomiei mondiale, în care sunt angajate aproximativ 235 demilioane de persoane şi care generează peste 9% din produsul internbrut la nivel global, potrivit Consiliului Mondial deTurism-Calatorii (WTTC). Un domeniu din care România nu a preaînvăţat cum să facă bani şi cifrele arată cât de rău stăm.

"Conform datelor publicate de Banca Naţională a României,veniturile obţinute de România la capitolul 'turism-calatorii' înanul 2009 au fost de 882 milioane de euro. Iar în prima jumătate alui 2010 veniturile au fost de 354 milioane de euro", spunreprezentanţii Ministerului Turismului.

În lei, sumele încasate din turism se ridică la 3,7 miliarde pe totanul trecut. În condiţiile în care produsul intern brut al Românieia fost de 491,27 miliarde lei în 2009, asta înseamna că turismulnostru nu participa nici cu 1% la PIB.

Citeşte continuarea acestui material pe www.incont.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO