Companii

Cum motivează antreprenorul Ioan Simion intrarea pe piaţa serviciilor medicale private: „Afacerile din agricultură şi sănătate nu vor muri niciodată“

Ioan Simion, acţionar al Confind Câmpina: Nu am nevoie de mai mult de 0,3 % dintre toţi doctorii care au plecat de-a lungul ultimilor ani, 1% însemnând circa 150 de oameni.

Ioan Simion, acţionar al Confind Câmpina: Nu am nevoie de mai mult de 0,3 % dintre toţi doctorii care au plecat de-a lungul ultimilor ani, 1% însemnând circa 150 de oameni.

Autor: Georgiana Călin

01.05.2017, 00:06 306
Ioan Simion a mizat pe cartea antreprenoriatului în 1991, iar de-a lungul anilor a ajuns la afaceri de 70 de milioane de euro, câştigând bani mai cu seamă din echipamente de foraj petrolier. În urmă cu cinci ani a început să ridice din temelii un spital, în care a pompat până acum 22 de milioane de euro. A ales pentru spitalul său Câmpina, oraş care numără doar 38.000 de persoane, iar spitalul său este cel mai mare din domeniul privat în tot judeţul Prahova.
 
„Am muncit toată viaţa deoarece aşa e firea mea; am înţeles, de tânăr, că atunci când nu ai pile, nu eşti copil de bani gata, ai doar o singură şansă: munca“, a povestit antreprenorul Ioan Simion pentru revista Business Magazin (www.bmag.ro).
 
Şi-a început activitatea ca inginer stagiar şi a evoluat pas cu pas până la căderea regimului comunist; la doi ani după Revoluţie, fără cunoştinţe despre economia capitalistă, s-a hotărât să se aventureze în domeniul necunoscut al antreprenoriatului. „În 1991 noi nu ştiam nici ce e o siglă, iar când au scos codurile CAEN, le-am luat pe toate, neştiind care va fi exact obiectul de activitate. Ştiam doar că vreau să lucrez pentru mine“, rememorează omul de afaceri.
 
Confind, firma care produs banii pe care Simion i-a pompat în spital, a pornit la drum, în urmă cu 27 de ani, ca service auto pentru reparaţii de Dacii. A trecut apoi la construcţia de şuruburi şi elemente adiacente, iar de-a lungul timpului a ajuns la producerea de echipamente dedicate industriei de petrol, un domeniu fără prea multe necunoscute pentru fondator; lucrase tocmai în această zonă în perioada comunismului. Firma a crescut permanent, ajungând în 2008 la o cifră de afaceri de circa 70 de milioane de euro; un an mai mai târziu însă, criza economică a dus afacerile Confind cu 60% mai jos faţă de 2008. Pe de altă parte, spune Simion, 2015 a fost mult mai greu decât criza economică pentru industria petrolului, din pricina prăbuşirii preţului ţiţeiului. Spune că doar mulţumită contractelor avute deja în lucru afacerile i-au mers bine, de ajutor fiind şi creşterea ulterioară a preţurilor în industrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO