Companii

Cum călătorim de 1 mai în Bulgaria? Agenţiile de turism de la sud de Dunăre spun că dovada vaccinului anti-Covid va fi suficientă, dar pe site-ul MAE încă apare obligativitatea testului PCR

Cum călătorim de 1 mai în Bulgaria? Agenţiile de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

29.04.2021, 15:00 310

Bulgaria ar putea primi turiştii începând cu data de 1 mai 2021 doar pe baza vaccinului împotriva Covid-19, fără test PCR negativ, potrivit surselor din industria turismului din Bulgaria. Oficial însă nu există date publice, iar reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe (MAE) spun că informaţiile vor fi actualizate pe site-ul instituţiei doar atunci când va fi luată o decizie certă.

„Începând cu data de 29 ianuarie 2021 şi până la data de 30 aprilie 2021, toate persoanele (inclusiv cetăţenii români) care doresc să călătorească în Republica Bulgaria, indiferent de statul din care se deplasează, pot intra pe teritoriul acestui stat cu condiţia prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii”, se arată în prezent pe site-ul MAE.

Pandemia şi regulile stabilite de la o ţară la alta continuă astfel să facă planurile de vacanţă extrem de fragile, iar 1 mai, dată care cade anul acesta în weekendul de Paşte, este una în care turiştii alegeau frecvent Bulgaria pentru relaxare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO