Companii

Cum au ajuns românii pe locul 15 în lume la consumul de bere

Cum au ajuns românii pe locul 15 în lume la consumul de bere
28.07.2010, 09:52 36

Românii au consumat anul trecut 81 de litri de bere pe cap delocuitor, cu 15 litri mai mult decât în 2004 şi dublu faţă de câtobişnuiau să bea la începutul anilor 1990. Cu acest rezultat,România se clasează pe locul 15 în lume din punct de vedere alconsumului de bere, potrivit informaţiilor asociaţiilor dinindustrie. Ce i-a determinat pe români să schimbe vinul din cramabunicilor pe bere, băutură specifică ţărilor vest Europene, într-untimp atât de scurt?

Producătorii de bere susţin că lansarea ambalajului PET peaceastă piaţă a fost unul dintre principalele motive pentru careberea a devenit un produs atât de popular pe plan local. Explicaţiaconstă în faptul că pentru o sumă mică de bani, consumatorul puteaachiziţiona o cantitate mai mare de produs. Astfel, din momentul încare multinaţionalele au început să comercializeze bere în ambalajPET pe plan local, consumul de bere a crescut cu aproximativ zecelitri pe cap de locuitor anual între anii 2005-2007, potrivitinformaţiilor Asociaţiei Berarii României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO